4. Međunarodna izložba bučinih ulja Alpe – Adria i 11. Izložba bučinih ulja Hrvatske

21SVI9:0013:004. Međunarodna izložba bučinih ulja Alpe – Adria i 11. Izložba bučinih ulja Hrvatske

Opis događaja

U Županijskoj palači na Franjevačkom trgu 21. svibnja od 9 sati počinje program u sklopu 4. Međunarodne izložbe bučinih ulja Alpe – Adria i 11. Izložbe bučinih ulja Hrvatske.

Za titulu šampiona i nagradu od 2.000 eura te zlatne, srebrne i brončane medalje ove se godine natječe 158 bučinih ulja iz pet zemalja, Hrvatske, Austrije, Slovenije, Mađarske i prvi put Češke. Na ovoj jedinstvenoj izložbi sudjeluju isključivo 100 posto čista ulja, a natječu se u dvije kategorije, djevičansko bučino ulje proizvedeno tradicionalnim postupkom, uz prženje, te hladno prešano bučino ulje. Ocjenjivanje je iznimno strogo i odvija se na temelju boje, bistroće, mirisa, okusa i brojnih drugih parametara, pa je osvojena medalja na ovoj izložbi potvrda vrhunske kvalitete.

I dok će proizvođači zasigurno s nestrpljenjem čekati otvorenje u 10.30 sati te službeno proglašenje šampiona i dobitnika medalja u 11.30 sati, građane već od 9 sati na štandovima ispred Županijske palače očekuje bogata ponuda raznovrsnih bučinih ulja i proizvoda od buče. Bit će tu doista različitih i posebnih proizvoda, u slanoj i slatkoj verziji, s različitim dodacima ili pak prelivenih čokoladom. Uz to će sve biti dodatno „zaslađeno“ tradicionalnim i autohtonim kolačima koje će ponuditi članice Udruge žena Trnovečko srce, Udruge za očuvanje tradicijske kulturne baštine Kučana i Zbelave „Hajdina“ i KUD „Lepoglavski pušlek“ iz Lepoglave.

Najava i fotografija: Varaždinska županija

Vrijeme

(Subota ) 9:00 - 13:00

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim. Više na stranici Izjava o kolačićima

Skip to content