ARDÚ

21LIS19:3022:00ARDÚ

Opis događaja

Ardú je nagrađivani ansambl i pionir suvremene vokalne glazbe u Irskoj. Ovaj vokalni sastav ima gust raspored turneja, a dosad je predstavljao Irsku na međunarodnim festivalima u Londonu, Edinburghu, Finskoj, Hrvatskoj, Austriji i Italiji. Ardú redovito nastupa na festivalima visokog profila u Irskoj kao što su City of Derry International Choir Festival (2020.), MusicTown Festival (2020.), K Fest (2019.) i Cork International Choral Festival (2018.), gdje su nastupali uz švedski trio Solala . Grupa je gostovala na televiziji i radiju, uključujući Ray D’Arcy Show, BBC Proms i Sing: Ultimate A Cappella na Sky One. Podržali su americku klapu Straight No Chaser u National Concert Hall u Dublinu u rujnu 2019.

Ardú je također osvojio mnoge nagrade, uključujući prvu nagradu na natjecanju Choirs for Christmas 2018. na RTÉ Lyric FM, i bio je drugoplasiran na Contemporary A Cappella Recording Awards 2019. u kategoriji ‘Najbolja klasična/folklorna pjesma’ za njihovu snimku Homeward Bound , u aranžmanu Olivera Lamberta. Također su nagrađeni nagradom publike na festivalu Vokal.Total 2019. u Austriji.

Kao ambasadori suvremenog a cappella žanra u Irskoj, Ardú je 2017. utemeljio Irish International A Cappella Festival.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim. Više na stranici Izjava o kolačićima

Skip to content