BORIS ROCE „Metamorfoze“

09SRP(SRP 9)0:0010RUJ(RUJ 10)0:00BORIS ROCE „Metamorfoze“

Opis događaja

Monografska izložba uz 25 godina javnog umjetničkog djelovanja Borisa Rocea “Metamorfoze” biti će otvorena od 9.7. do 10.9.2022. u KERAMEIKONOVOJ Galerija K10 (Kukuljevićeva 10, Varaždin).

Boris Roce znani je hrvatski keramičar suvremenog opredjeljenja i osebujnog stila, koji u svom stvaralaštvu njeguje suvremeni izričaj baziran na eksperimentalnom pristupu i kreativnoj interdisciplinarnoj sintezi keramičkoga, grafičkoga i kiparskoga. Time afirmirajući suvremeni pristup keramici u skladu sa suvremenom umjetničkom praksom današnje umjetnosti. Njegov opus bogat je, a stil prepoznatljiv i oznake su mu svježina imaginacije, živa inspiracija i eksperimentalni pristup. Svojim intenzivnim kreativnim angažmanom u području suvremene keramike, kao i dugogodišnjom aktivnošću ne samo na hrvatskoj, nego i na međunarodnoj keramičkoj sceni te prisutnošću na brojnim selektiranim i koncepcijski profiliranim izložbama u zemlji i inozemstvu profilirao se kao jedan od danas značajnih umjetnika-keramičara u domovini i u inozemstvu, pokazujući beskrajne mogućnosti svojih inventivnih, znatiželjnih i uvijek novih razgovora s medijem keramike.

Vrijeme

Srpanj 9 (Subota ) 0:00 - Rujan 10 (Subota ) 0:00

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim. Više na stranici Izjava o kolačićima

Skip to content