Dan na Dravi

17RUJ10:0013:00Dan na Dravi

Opis događaja

U subotu 17. rujna pozvani ste na „Dan na Dravi“ osam varaždinskih sportsko-rekreativnih klubova u organizaciji Udruge nordijskog hodanja i pješačenja Drava.

Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina redovito obilježava Međunarodni dan rijeke Drave, a ove će godine, u subotu, 17. rujna, organizirati prezentaciju sportsko-rekreativnih aktivnosti s još osam klubova, pod pokroviteljstvom Grada Varaždina. Već petu godinu uzastopno Udruga Drava na rijeci Dravi organizira različite načine druženja na kojima redovito okuplja članove. Organizacijom petog „Dana na Dravi“, koji će se održati 17.9.2022. godine na prostoru Dravskog kupališta i u Dravskoj park šumi, obilježit će Međunarodni dan rijeke Drave i promovirati nordijsko hodanje kao jedan od najzdravijih i najjeftinijih oblika rekreacije. Sugrađanima koji samoinicijativno prakticiraju nordijsko hodanje omogućit će besplatnu edukaciju kako bi pravilno koristili štapove i iskoristili sve benefite koji nordijsko hodanje pruža.

Okupit će i druge udruge i klubove koji za svoje aktivnosti koriste područje rijeke Drave. Uključili su se Klub podvodnih aktivnosti Drava, Orijentacijski klub Varaždin, Streličarski klub Cekin Varaždin, Kajak kanu klub Varaždin, Trkački klub Marathon 95, Brdsko biciklistički klub ASI Varaždin, Športsko-ribolovni klub Varaždin i Triatlon klub SjeverVaraždin. Oni će građanima prezentirati svoje aktivnosti i sportove.

Program „Dana na Dravi“ počet će u 10 sati. Od 13 sati održat će se okrugli stol pod nazivom „Što nas svrbi“, uz sudjelovanje predstavnika sportsko-rekreativnih udruga i klubova, Grada Varaždina i gradskih komunalnih tvrtki, a tema je uređenje područja uz rijeku na dobrobit svih koji uživaju u ljepotama Drave. Iz Udruge nordijskog hodanja i pješačenja Drava te osam klubova pozivaju sugrađane svih dobi, od vrtićke do zlatne životne dobi, da dođu na promociju nordijskog hodanja kao pristupačnog oblika rekreacije, promicanje sportske kulture i približavanje ljepota rijeke Drave građanima Varaždina, otkrivajući nove rute za nordijsko hodanje, pješačenje, trčanje, vožnju bicikla i sve ostale aktivnosti dostupne na i uz rijeku Dravu.

Vrijeme

(Subota ) 10:00 - 13:00

Lokacija

Kupalište - bazeni na Dravi

Dravska park šuma

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim. Više na stranici Izjava o kolačićima

Skip to content