Glazba napuljske škole u doba španjolskih vladara

15PRO19:0021:00Glazba napuljske škole u doba španjolskih vladara

Opis događaja

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju suradnje sa Veleposlanstvom Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj i Koncertnim uredom Varaždin, učenici Glazbene škole u Varaždinu u četvrtak 15. prosinca održat će koncert pod nazivom Božićni koncert: Glazba napuljske škole u doba španjolskih vladara. Nakon što je Španjolska bila zemlja partner Varaždinskih baroknih večeri, započela je uspješna suradnja Veleposlanstva s varaždinskom Glazbenom školom, koja je prošle godine rezultirala izdavanjem božićnog glazbenog CD-a “A La media Noche”.

Pod dirigentskom palicom profesorice Dada Ruža, koja je odabrala program, na koncertu će se predstaviti članovi mješovitog zbora Glazbene škole u Varaždinu, Gudačkog orkestra, Vokalnog komornog ansambla, Brass kvarteta i solisti. U bogatoj povijesti Napulja dvije su se okolnosti poklopile u istom razdoblju i potaknule oblikovanje programa koncerta. Povezanost Napulja sa španjolskim kraljevskim dinastijama trajala je od 15. do 19. stoljeća, a tijekom toga razdoblja Napulj je postao jednim od najznačajnijih žarišta glazbene umjetnosti i glazbenog obrazovanja tadašnje Europe, a duh Napulja ovim zimskim danima dočarat će vam talentirani učenici Glazbene škole u Varaždinu. Pozivamo vas sve da nam se pridružite na koncertu u četvrtak, 15. prosinca 2022. u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu s početkom u 19.00 sati.

Vrijeme

(Četvrtak) 19:00 - 21:00

Lokacija

Koncertna dvorana HNK Varaždin

Augusta Cesarca 1, Varaždin

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim. Više na stranici Izjava o kolačićima

Skip to content