GORDANA LABAŠ: FRAKTALNE SPOZNAJE

09TRA(TRA 9)0:0015SVI(SVI 15)0:00GORDANA LABAŠ: FRAKTALNE SPOZNAJE

Opis događaja

Izložbeni ciklus „Šest izloga traži autora“ u Kerameikonovoj Galeriji K10, predstavlja izložbu Gordane Labaš pod nazivom “Fraktalne spoznaje”. Izložba će biti otvorena od 9.4. do 15.5.2022. godine.

O ciklusu „Fraktalne spoznaje“

Nakon dugo godina rada i druženja s keramikom upoznala sam se prije par godina kod Martine Kosec s metodom crtanja fraktalnih crteža, pa spojivši medij keramike (pretežno tehnika engobiranja i glaziranja) s medijem crteža pronašla onaj način svog likovnog izražavanja koji me potpuno kreativno ispunjava. Stoga su i fraktali i fraktalni crtež na keramici okosnica mog najnovijeg ciklusa – i tema moje samostalne izložbe.

Moja verzija fraktala na keramici je vesela, šarena, razigrana, ali i uravnotežena igra s iscrtanom mrežom geometriziranih fraktala, u tehnici engobe na bijeloj glini. Mrežu najprije lagano izdubim, a nakon toga crno engobiram. U drugom paljenju radove glaziram posipanjem prozirne glazure. Crne vijugave crte fraktalne osnove predstavljaju okvire naših misli, koji zaokružuju unutarnje šarenilo, oplemenjujući naš svijet. Iako sam već i ranije radila manje oblike koji su geometrijski slični ovima, mislim da se moj odnos prema radu s glinom promijenio i krenuo novim pravcem od kad sam spoznala ljepotu fraktala i fraktalnog crteža.

Vrijeme

Travanj 9 (Subota ) 0:00 - Svibanj 15 (Nedjelja) 0:00

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim. Više na stranici Izjava o kolačićima

Skip to content