HRVATSKI POVJESNIČAR DR. RUDOLF HORVAT, ŽIVOT I DJELO

28RUJ(RUJ 28)0:0009LIS(LIS 9)0:00HRVATSKI POVJESNIČAR DR. RUDOLF HORVAT, ŽIVOT I DJELO

Opis događaja

Nakon premijernog predstavljanja u Koprivnici, memorijalna dokumentarna izložba o životu i djelu hrvatskog povjesničara dr. Rudolfa Horvata otvara se 28. rujna u Varaždinu u sklopu Srijede u Muzeju. Izložba je priređena u povodu obilježavanja 75. obljetnice njegove smrti u suradnji Muzeja grada Koprivnice, Gradskog muzeja Varaždin i Muzeja Međimurja Čakovec. Autor stručne koncepcije izložbe je Dražen Ernečić (MGK), a stručne suradnice su Spomenka Težak (GMV) i Ana Šestak (MMČ).

Rudolf Horvat (Koprivnica, 14. 3. 1873. – Zagreb, 25. 5. 1947.) autor je iznimnog opusa s više od 50 knjiga i 1200 novinskih članaka. Kratko vrijeme bio je učenik varaždinske Franjevačke gimnazije. Varaždinska gradska vlast 1909. godine angažirala ga je da napiše knjigu o povijesti grada Varaždina, čime se bavio gotovo 30 godina. Rezultati njegova istraživanja, odnosno rukopis koji se čuva u Gradskome muzeju Varaždin, objavljeni su u dvjema knjigama tek u novije vrijeme: Povijest grada Varaždina tiskana je 1993., a Kulturna povijest Varaždina 2020. godine.

Izložba o hrvatskom povjesničaru dr. Rudolfu Horvatu otvara se u 19 sati u palači Herzer GMV-a, a za razgled je postavljena do 9. listopada ove godine.

Vrijeme

Rujan 28 (Srijeda) 0:00 - Listopad 9 (Nedjelja) 0:00

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim. Više na stranici Izjava o kolačićima

Skip to content