IGOR MODRIĆ: Slikarstvo

01LIP9:559:55IGOR MODRIĆ: Slikarstvo

igor-modric

Opis događaja

        Gradski muzej Varaždin i Galerija Zlati ajngel organizatori su izložbe pod nazivom Slikarstvo Igora Modrića, koja se u sklopu Srijede u Muzeju otvara 5. lipnja. Modrić je slikar zanatskog kova, tradicionalnog pristupa i maksimalno solidne ideje i izvedbe. On je utjelovljenje ideje koju usađuje svojim učenicima i najbolji primjer kreativnog pedagoga sa sjajnim rezultatima. Autor „opće prakse“ pomalo je samozatajni zanatski likovni virtuoz, pjesnik, filozof i pedagog (pa čak i maratonac!) u jednoj osobi.

        Igor Modrić (1959., Zagreb), slikar i likovni pedagog, diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Raula Goldonija. Pohađao je Majstorsku radionicu prof. Ljube Ivančića i prof. Nikole Reisera. Od 1996. je profesor na zagrebačkoj Školi primijenjenih umjetnosti. Samostalno izlaže od 1984. godine i do danas je održao 30-ak izložbi u zemlji i inozemstvu. Osim slikarstvom, bavi se i grafikom, grafičkim dizajnom, ilustracijom i oblikovanjem interijera. Godine 2011. u izdanju ArTresora objavio je pjesničku zbirku Sinopsis sna. Živi i djeluje u Zagrebu.

        Otvorenje izložbe počinje u 19 sati u palači Sermage GMV-a (Izložbeni salon) i nastavlja se u Galeriji Zlati ajngel. Izložba je postavljena za razgled do 30. 6. 2024. godine.   

Vrijeme

(Subota ) 9:55 - 9:55

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim. Više na stranici Izjava o kolačićima

Skip to content