Izložba ERIK/A – VUNASTI NOSOROG

26KOL(KOL 26)0:0015SVI(SVI 15)0:00Izložba ERIK/A – VUNASTI NOSOROG

Opis događaja

GMV Palača Herzer, Franjevački trg 10, 26. 8. 2020. – 19. 12. 2021.

Gradski muzej Varaždin organizator je izložbe pod nazivom Erik/a – vunasti nosorog, koja je postavljena u prostoru palače Herzer (GMV Franjevački trg 10).

Izložba je produkt nastavka suradnje GMV-a s Hrvatskim prirodoslovnim muzejom, započete prije nekoliko desetljeća otkrićem fosilnih ostataka vunastog nosoroga na području Malog Segečaka. Riječ je o najboljem sačuvanom kosturu vunastog nosoroga u Hrvatskoj, procijenjene starosti oko 20.000 godina, na kojemu su obavljeni dugotrajni zahtjevni radovi u svrhu trajne zaštite kao temelja za predstavljanje javnosti, i to najprije kroz ovu izložbu, a potom i u budućem stalnom postavu.

Projektom Erik/a – vunasti nosorog nastojala se oživotvoriti muzejska priča o jednom iznimnom paleontološkom nalazu kroz prizmu multidisciplinarnosti, s prikazom njegova otkrića i zaštite te rekonstrukciju biljnog i životinjskog svijeta tijekom kasnog pleistocena, pomoću suvremene tehnologije i  relevantnih izložaka materijalnih ostataka, sa središnjim eksponatom kostura vunastog nosoroga.

Ovo je jedan od najvažnijih projekata Gradskog muzeja Varaždin u proteklih nekoliko godina, ostvaren zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva kulture RH i Grada Varaždina.

Vrijeme

Kolovoz 26 (Četvrtak) 0:00 - Svibanj 15 (Nedjelja) 0:00

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim. Više na stranici Izjava o kolačićima

Skip to content