Izložba Hrvoja Svatya „Čuvari grada Varaždina (modna priča)“

27RUJ(RUJ 27)0:0014LIS(LIS 14)0:00Izložba Hrvoja Svatya „Čuvari grada Varaždina (modna priča)“

Opis događaja

Otvorenje prve samostalne izložbe mladog varaždinskog slikara Hrvoja Svaty pod nazivom „Čuvari grada Varaždina (modna priča)“ održati će se u Galeriji HDLU Varaždin u utorak 27. rujna 2022. godine u 19 sati. Izložba ostaje otvorena do 14. listopada 2022.

ČUVARI GRADA VARAŽDINA (modna priča)
Dok suvremena likovna umjetnost, potaknuta sirovom realnošću, propitkuje bit egzistencije te kod promatrača izaziva gorčinu, Hrvoje Svaty izloženim se djelima izolira od kritičke objektivnosti te nas uvodi u vlastiti imaginarij. Dakle, njegove ilustracije projekcija su osobne estetike, a ne odraz kritičkog osvrtanja na problematiziranu svakodnevicu izazvanu pandemijskim okolnostima, ratom u Ukrajini te otupljivanjem društva na nove informacije. Kako su izložena djela primarno namijenjena modnoj ilustraciji, jedini motiv koji se pojavljuje varijacije su muških i ženskih figura. Te su figure nacrtane u jednom potezu, s lakoćom i naknadno kolorirane intenzivnim bojama. Gomilanjem pozitivnih simbola, poput rumenih stiliziranih anđeoskih oblika, kao glavna tema izloženih ilustracija ističe se „ljubav“. Ona se može interpretirati na brojne načine koje autor ostavlja samom gledatelju i posjetitelju izložbe na izbor. Pored radova na papiru, izložba uključuje i samostojeće prostorne instalacije koje potiču posjetitelje na interakciju te podižu izložbu na bajkovitu razinu. Cijela izložba koncipirana je kao odmak od dnevne rutine te iskorak u iracionalan svijet mašte, prilagođen djetinjoj razigranosti, ali i svima onima koji se tako osjećaju. (Klara Macolić Kuparić)

Vrijeme

Rujan 27 (Utorak) 0:00 - Listopad 14 (Petak) 0:00

Lokacija

HDLU Varaždin

Kula stražarnica Stari grad

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim. Više na stranici Izjava o kolačićima

Skip to content