IZLOŽBA MITJA FICKO

21RUJ(RUJ 21)0:0016LIS(LIS 16)0:00IZLOŽBA MITJA FICKO

Opis događaja

Gradski muzej Varaždin i Galerija Zlati ajngel organizatori su izložbe slovenskog likovnog umjetnika Mitje Ficka, koja se u sklopu Srijede u Muzeju otvara 21. rujna ove godine.

Svoj pristup stvaranju autor je opisao riječima: „Zanima me granica i suživot različitih svjetova, razine postojanja i različitih pristupa – načina slikanja. Važan dio toga je dijalektika između nastajanja (materijalizacije) i nestajanja (dematerijalizacije) predmeta ili prizora, a ne toliko konačno, statično uprizorenje. Ukratko: proces apstrahiranja sadržaja i njegova pozadina, proces formalizacije i konkretizacije. Slika je proces, suživot prožimanja apstraktnog i figurativnog.“ Mitja Ficko (r. 1973, Murska Sobota) studirao je i diplomirao na Akademiji za likovno umetnost u Ljubljani, gdje je i magistrirao 2002. godine, a na toj instituciji je od 2017. godine i predavač. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Sloveniji i inozemstvu.

Otvorenje izložbe započinje u palači Sermage GMV-a u 19 sati i nastavlja se u Galeriji Zlati ajngel. Izložba je postavljena za razgled do 16. 10. 2022. godine.

Vrijeme

Rujan 21 (Srijeda) 0:00 - Listopad 16 (Nedjelja) 0:00

Lokacija

Galerija Zlati ajngel

Ljudevita Gaja 15, Varaždin

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim. Više na stranici Izjava o kolačićima

Skip to content