Izložba slika IZVORA PENDEA

13SIJ(SIJ 13)19:0005VEL(VEL 5)19:00Izložba slika IZVORA PENDEA

Opis događaja

U Galeriji Zlati ajngel održati će se otvorenje izložbe slika IZVORA PENDEA, u petak, 13. siječnja u 19 sati.

Ovo je prva izložba u obljetničkoj 25-toj po redu godini djelovanja i kontinuirane izložbene aktivnosti galerije. Izložbu je za program predložio Miroslav Gašparović, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu, član programskog savjeta Ajngela.

Izvor Pende rođen je u Zagrebu (1976.), a odrastao u Dubrovniku. Studij kiparstva započeo je 1996. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, potom prelazi na studij slikarstva na Kunstakademie Dusseldorf, gdje je 2002. Diplomirao. Pende izlaže na samostalnim i skupnim izložbama u Bonnu, Münchenu, Hannoveru, Dusseldorfu i Hamburgu u Njemačkoj, Chicagu u SAD-u i Eupenu u Belgiji. Nominaciju BAT (British American Tobacco) osvojio je 2008. Prvu samostalnu izložbu u Hrvatskoj imao je 2010. u Galeriji Bačva Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu.

Vrijeme

Siječanj 13 (Petak) 19:00 - Veljača 5 (Nedjelja) 19:00

Lokacija

Galerija Zlati ajngel

Ljudevita Gaja 15, Varaždin

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim. Više na stranici Izjava o kolačićima

Skip to content