Izložba Velimira Ivezića „PENTImENTO/POKaJANJE ili o likovima koji nisu bili vidljivi“

07VEL(VEL 7)0:0024(VEL 24)0:00Izložba Velimira Ivezića „PENTImENTO/POKaJANJE ili o likovima koji nisu bili vidljivi“

Opis događaja

Otvorenje izložbe predmeta i fotografija restauratorskih radova varaždinskog akademskog umjetnika Velimira Ivezića pod nazivom „PENTImENTO/POKaJANJE ili o likovima koji nisu bili vidljivi“ održati će se u utorak 7. veljače 2023. u 18 sati u Galeriji HDLU u Kuli stražarnici Starog grada Varaždin i ostaje otvorena do 24. veljače.

Velimir Ivezić je likovni umjetnik i konzervator-restaurator s dozvolom Ministarstva kulture RH za polikromiranu drvenu pokretnu baštinu, skulpture i slike na drvu i platnu te zidno slikarstvo. Samostalni je umjetnik, prezenter baštine i usporavatelj entropije. Rođen je u Varaždinu, studirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Kauzlarić-Atača i povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu, također u Zagrebu. Specijalizaciju je pohađao u Bayerische Landesamt fur Denkmalpflege, Munchen. Svoja likovna ostvarenja izlagao je na nekoliko desetaka samostalnih i skupnih izložbi, a kao restaurator radio na mnogim objektima kulturne baštine oko nas što se dijelom može vidjeti iz izložbe u Galeriji HDLU otvorenoj povodom 35 godina njegovog restauratorskog rada. Član je HDLU-a Varaždin.

Ovo je prva od 14 izložbi iz ovogodišnjeg programa Hrvatskog društva likovnih umjetnika Varaždin.

Vrijeme

7 (Utorak) 0:00 - 24 (Petak) 0:00

Lokacija

HDLU Varaždin

Kula stražarnica Stari grad

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim. Više na stranici Izjava o kolačićima

Skip to content