Izložbe Ljiljane Belavić Kliček "Bajke u nama"

18LIS(LIS 18)18:3004STU(STU 4)20:00Izložbe Ljiljane Belavić Kliček "Bajke u nama"

Opis događaja

HDLU Varaždin ugošćuje izložbu Ljiljane Belavić Kliček pod nazivom „Bajke u nama“. Otvorenje izložbe održati će se u utorak 18. listopada 2022. s početkom u 18,30 sati. Kustosica izložbe je Jelena Petković.

BAJKE U NAMA
Bajkovite ilustracije autorice Ljiljane Belavić Kliček uvode publiku u čudesan i fantastičan svijet u kojem se stvarni likovi i događaji isprepliću s nadnaravnim elementima. Naime, glavni motivi radova poznati su likovi iz omiljenih bajki koje se već dvjestotinjak godina upotrebljavaju kao potentna inspiracija za umjetničko stvaralaštvo. Stoga je autorica prikazala glavne aktere nama dobro poznatih bajki iz djetinjstva kao što su Priče iz davnine Ivane Brlić Mažuranić i Grimmove bajke, u tehnici laviranog tuša. Takva crtačka tehnika i lazurni nanosi tuša u boji dodatno doprinose prozračnosti i razigranosti koje dominiraju izloženim radovima. Ilustracije su rezultat dugogodišnjeg likovno-pedagoškog rada autorice tijekom kojeg su se navedene bajke ispričale mnogo puta, ali prvi puta su zabilježene na ovakav način, u vidu ilustracija kakve često prate dječje publikacije za koje je od presudne važnosti imati razigranu imaginaciju i „dječje“ viđenje stvari i pojava koje nas okružuju. (Jelena Petković, kustosica izložbe)

Izložba ostaje otvorena do 4. studenoga 2022.

Vrijeme

Listopad 18 (Utorak) 18:30 - Studeni 4 (Petak) 20:00

Lokacija

HDLU Varaždin

Kula stražarnica Stari grad

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim. Više na stranici Izjava o kolačićima

Skip to content