Izrada ledenih skulptura

23PRO16:0020:00Izrada ledenih skulptura

Opis događaja

Rotary Club Varaždin 1181 i ove godine organizira dobrotvorni ledeni spektakl u samom centru Varaždina!
Ovogodišnji „ledeni“ spektakl bit će održan u sklopu „Adventa u Varaždinu“ u petak, 23. prosinca 2022. s početkom u 15:00 sati na Franjevačkom Trgu u Varaždinu.

Kako i trenutačno živimo u izazovnim vremenima, ovogodišnja tema ledenog spektakla je „mir u svijetu“ što je ujedno i jedan od programa globalnog pokreta Rotary obitelji u svijetu. Svi oni koji nisu imali prilike uživati u dosadašnjim „ledenim simfonijama“ izrade umjetničkih skulptura iz ledenih blokova, ove im se godine pruža mogućnost da neposredno uživaju u stvaranju ledenih tematskih skulptura.

Naime, iz ledenih će blokova šest mladih umjetnika, akademskih kipara iz Hrvatske ( Tomislav Hršak, Petar Ćujo, Adrian Marok, Ivan Nestić, Mirna Savić, Ivan Mladenović ) oblikovati ledene skulpture koje će ostati izložene na Franjevačkom trga do samog kraja Adventa. Izuzetno smo ponosni što će nam se ove godine pridružiti i mališani iz Dječjih vrtića iz Varaždina, te Društvo naša djeca Varaždin i Studio VANIMA. Umjetnički direktor je akademski kipar Ivan Mladenović.

Pozivamo sve sugrađane i njihove goste, koji u petak, 23.12.2022. dođu u Varaždin, na „Advent“ da se došpanciraju do Franjevačkog trga u periodu od 15:00 do 20:00 sati te da zajedno damo svoj doprinos ideji mira u ovo čarobno vrijeme Adventa.

Vrijeme

(Petak) 16:00 - 20:00

Lokacija

Franjevački trg

Franjevački trg, Varaždin

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim. Više na stranici Izjava o kolačićima

Skip to content