This is a repeating event

Kliker festival: Ljubičasto (6+)

12LIP17:0018:00Kliker festival: Ljubičasto (6+)

Opis događaja

Ljubičasto (po motivima “Romea i Julije” W. Shakespeara u dramatizaciji Maje Katić) (6+) /VRUM, HNK u Varaždinu, Ekscena i PS Vindi (HR) 

različitost, tolerancija, prijateljstvo

Postoje dvoje mladih: Mak i Iris. Žive na prekrasnom planetu Đumbatronu, prepunom mirisnog cvijeća i slasnih plodova drveća. No, njih dvoje nikad se ne smiju sresti, ni upoznati jer on pripada jednom plemenu, a ona drugom. On je jedne boje, a ona je druge, i te dvije boje – zajedno se ne smiju miješati! Te boje moraju ostati čiste i iste. Ali oni to ne razumiju! Zašto se ne bi smjeli zajedno igrati? Penjati na stabla? Jesti šareno voće? Pjevati naopake pjesme? Plesati glupi ples? Smišljati spačke? Smijati se dok te trbuh ne zaboli? Kad te netko tako dobro razumije i nadopunjuje, ti vidiš samo to lice, sve ostalo se zamuti, sve druge boje se rastope. A kad još samo malo narasteš i ljubav te primi u svoj brlog, zagrli te nježnim rukama, poljubi te slasno, e tad dvojbe više nema, nema više dilema: tu smo samo ti i ja, zajedno! Ako treba, i protiv cijelog vlastitog planeta. Mak i Iris ne boje se ničega i spremni su na sve jer ih ljubavi grije, hrani, nosi, gura, grli i čuva!

U ovoj kazališno-plesno-cirkusko-glazbenoj predstavi inspiriranoj vječnim klasikom svjetske književnosti (Romeo i Julija), VRUMov međugeneracijski ansambl i umjetnički tim bavi se aktualnim temama različitosti i toleranciji drugih i drugačijih u našem društvu. Shakespearovi zaljubljeni junaci zbog ljubavi i nesporazuma umiru, a naši Mak i Iris – odluče otići na put galaksijom! Tijekom te avanture indirektno uče i sebe i odrasle o svijetu u kojem živimo, o raznim mogućnostima odnosa i kombinacijama osjećaja, o nepoznatim i drugačijim mjestima, o stranim bićima i njihovim agregatnim stanjima i običajima. I da stvari nisu crno bijele, one su ponekad i LJUBIČASTE!

Trajanje: 70 min

Režija i koreografija: Sanja Tropp Frühwald

Dramaturgija i dramatizacija: Maja Katić

Koreografija zračnih elemenata: Nikolina Komljenović

Asistentica koreografije i režije: Davorka Čorko Rodeš

Glazba i izvedba uživo: Vanesa Petrac i Ivan Marojević

Scena: Denis Rubinić

Kostimi: Ana Fucijaš

Video animacije: Dragan Đokić

Dizajn rasvjete: Aleksandar Čavlek

Izvedba : Hedera Perhaj (Iris), Endi Schrotter (Mak), Filip Sever (Ljiljan, Makov najbolji prijatelj), Bojan Ban (Neven, Irisin tata), Hana Kunić (Đurđica, Irisina mama), Sara Ipša (Ljubica, Makova mama), Nikolina Komljenović (Ivančica, Ljiljanova mama)

i članice PS Vindi (Kupači, Skakači, Mačke, Dugokosi, Zemljani): Lorena Benčić, Tara Breški, Ivona Čorko, Lea Golub, Paula Ivaniš, Lana Jergan, Dora Obelić, Lola Perhaj, Greta Posavec, Vida Rak, Iva Stanisavljević, Tea Težak

Video (trailer i postprodukcija): Tomislav Sporiš

Fotografija: Mario Knor

Produkcija: VRUM umjetnička organizacija / Kliker Festival

Koprodukcija: HNK u Varaždinu, ekscena, PS Vindi

www.vrum.hr

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim. Više na stranici Izjava o kolačićima

Skip to content