Koncert Varaždinskog komornog orkestra

23TRA19:3022:00Koncert Varaždinskog komornog orkestra

Opis događaja

Lovre Marušić svoju je međunarodnu reputaciju potvrdio osvajanjem srebrne medalje na prestižnom pijanističkom natjecanju u Clevelandu – 2021 Cleveland International Piano Competition u SAD-u. Dobitnik je brojnih značajnih nagrada na uglednim pijanističkim natjecanjima, među kojima se ističu prva nagrada na 20. Međunarodnom natjecanju Santa Cecilia u Portu (2018.), prva nagrada na Međunarodnom natjecanju IMF u Parizu (2018.), kao i prva nagrada, nagrada komisije i nagrada publike na Međunarodnom pijanističkom natjecanju Isidor Bajić u Novom Sadu (2016.).

Svoje prve poduke iz klavira dobiva od Rozarije Samodol u rodnom Omišu. Na poziv slavne ruske pijanistice Natalije Trull, 2006. godine odlazi u Moskvu na Centralnu muzičku školu pri Državnom konzervatoriju P. I. Čajkovski, koju je 2011. godine uspješno završio. Studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu započeo je u klasi Rubena Dalibaltayana, a nastavio te diplomirao u klasi Ljubomira Gašparovića. Svoje poslijediplomske studije nastavlja na Hochschule für Musik Franz Liszt u Weimaru u klasi Grigoryja Gruzmana. Dobitnik je Rektorove i Dekanove nagrade Sveučilišta u Zagrebu za iznimne rezultate tijekom studija.

Bilježi nastupe s eminentnim orkestrima i vrhunskim komornim sastavima poput Clevelandskog orkestra, Zagrebačke filharmonije, Simfonijskog orkestra HRT-a, Vojvođanskih simfoničara, Beogradskih simfoničara, Irkutske filharmonije, Orkestra HNK Split te Zagrebačkih solista i Splitskih solista. Kao solist i komorni glazbenik nastupa na raznim festivalima i koncertnim ciklusima diljem Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Kosova, Austrije, Njemačke, Portugala, Lihtenštajna, Rusije, Francuske i SAD-a.
Trenutno je zaposlen na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u zvanju asistenta na klavirskom odjelu te je umjetnički voditelj međunarodnog festivala komorne glazbe Ostinato u Omišu. Generalno zastupništvo potpisao je s tvrtkom CristoforiumArt.

Vrijeme

(Nedjelja) 19:30 - 22:00

Lokacija

Koncertna dvorana HNK Varaždin

Augusta Cesarca 1, Varaždin

Skip to content