LADO Božićni koncert 'Radujmo se i pivajmo'

21PRO20:0022:00LADO Božićni koncert 'Radujmo se i pivajmo'

Opis događaja

U srijedu, 21. prosinca u varaždinskoj Katedrali LADO će održati božićni koncert pod nazivom ‘Radujmo se i pivajmo’. Koncert počinje u 20 sati.

Od svog osnutka do danas, Ansambl LADO ustrajno radi na očuvanju i scenskoj interpretaciji hrvatske glazbene i plesne baštine. Godine 1990. LADO pokreće projekt Crkvena godina u hrvatskom pučkom kazivanju te tako ulazi u sustavno istraživanje hrvatske pučke sakralne glazbe, tog iznimnog spoja crkvenog i tradicijskog glazbenog izričaja.

Prvotno su prikupljane i obrađivane pjesme božićnoga razdoblja, a vremenom se repertoar proširivao, kako u smislu pojedinih razdoblja u crkvenoj godini, tako i u pogledu njihove regionalne rasprostranjenosti.

Iznimno bogatstvo i raznolikost crkvenog pučkog pjevanja, kao i njegovo postupno osiromašenje i nestajanje pod naletima suvremenih kretanja u crkvenoj glazbi, ukazalo je na potrebu njegovog očuvanja i nužno usmjerilo LADO u istraživanje i ovog segmenta hrvatske tradicijske kulture.

Ulaznice za koncert po cijeni od 50 kuna krenule su u prodaju 12. prosinca, a možete ih kupiti ovdje i preko Koncertnog ureda Varaždina (mail: office@vbv.hr ili 042 212 907).

Najava: Varaždinski.hr

Vrijeme

(Srijeda) 20:00 - 22:00

Lokacija

Varaždinska katedrala

Pavlinska 4, Varaždin

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim. Više na stranici Izjava o kolačićima

Skip to content