MARKO ZEMAN: Psihodelična čajanka

21VEL(VEL 21)19:0010OŽU(OŽU 10)13:00MARKO ZEMAN: Psihodelična čajanka

marko_zeman

Opis događaja

Izložba će biti predstavljena kao nastavak Zemanove prakse paralelnog izlaganja slikarskih i crtačkih radova. Pri nastanku svakoga novog ciklusa umjetnik istovremeno radi i u mediju slike i u mediju crteža, s tim da crtež uvijek prethodi slici. Na posljednjih nekoliko izložaba autor je uz slike izložio velik broj manjih crteža i skica, a sličan koncept bit će realiziran i ovom prigodom. Uz manje formate, predstavit će i crteže većih dimenzija izvedene u tehnici ugljena, olovke, tuša, pastela i grafita te nekoliko slika većih dimenzija u kombiniranoj tehnici na platnu. Izloženi radovi predstavljaju dijelove ciklusa Portreti, Psihodelična čajanka i Običnosti.

        Marko Zeman (1975., Zagreb) nakon završene gimnazije studirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi Zlatka Kesera, a diplomirao je pod mentorstvom Zoltana Novaka 2010. godine. Izlagao je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama. Radio je kao stručni suradnik na Katedri za likovnu kulturu i grafički dizajn Grafičkog fakulteta u Zagrebu. Umjetnički je suradnik na Slikarskom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Član je HDLU-a i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Organizatori: GMV i Galerija Zlati ajngel. Izložba je u GMV-u postavljena do 24. 3., a u Galeriji Zlati ajngel do 10. 3. 2024. godine.  

Vrijeme

Veljača 21 (Srijeda) 19:00 - Ožujak 10 (Nedjelja) 13:00

Lokacija

Galerija Zlati ajngel

Ljudevita Gaja 15, Varaždin

Organizator

Gradski muzej Varaždin

Galerija
Palača Sermage Trg Miljenka Stančića 3

Learn More

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim. Više na stranici Izjava o kolačićima

Skip to content