Neon Iglu / Sagan

04STU21:0023:59Neon Iglu / Sagan

Opis događaja

NEON IGLU (Vž)
Skupina je varaždinskih glazbenih entuzijasta koja u jesen 2019. započinje s radom na stvaranju i izvođenju glazbe. Za glazbeni izričaj NEON IGLU svojstvena je progresija u kojoj se izmjenom opuštenih i tenzijom nabijenih dijelova skladbi stvara stanje ekstatičnosti ili transa. Stilom priziva ali se ne ograničava na utjecaje postrocka, noisea, krautrocka, postpunka, psihodelije, jazza, indiepopa… Glazba dopušta da si svatko izabere vlastitu vizualizaciju. Lirika NEON IGLU je na hrvatskom jeziku, jezgrovita, s utjecajima simbolizma i temama u rasponu od osobnih transcendentnih ili traumatičnih iskustava, opsjednutosti, privida, paradoksa ali i borbe za prostor osobne slobode i ispunjenosti. U svibnju 2022. u suradnji s etiketom Geenger Records izlazi prvi album STRANPUT, objavljen i u vinilom izdanju. U lipnju 2022. nastupili su i na main stage-u InMusic festivala, na main stage-u Špancirfesta te nastavili sa nastupima. NEON IGLU su: Luka Kekez – bubnjevi, Siniša Kolarić – bas, vokal, Igor Maleš – gitara, Siniša Sović – gitara

SAGAN (Vž)
Nakon odlično prihvaćenog albuma ‘Horizons’, europske turneje, i desetljetne pauze, vladari distorzirane prerije ponovno jašu! Sagan se vratio – nakon šačice probnih lajvova, stvar se počela kotrljati i bend ponovno živi klasičan bendovski život. Za one koji su propustili prvu inkarnaciju, ponovimo: Sagan je varaždinski instrumentalni, post-metal-meets-proggy-dreamscapes bend izrastao korijenima kao što su Faraway Morning, Insolitvs, Emphasis. Tijekom duge životne pauze članovi Sagana sudjelovali su (i sudjeluju) u projektima kao što su Sowas, Bednja i Neon Iglu.

Sagan zvuči baš kao što se to na prvu može činiti – stavi u prostoriju pet potpuno različitih glazbenih persona, i daj im vremena (i jako malo svjetla). Nakon više godina, čini se da možemo potvrditi da je upravo ta različitost članova “tajni sastojak” koji vam garantira da ćete teme iz (starih, ali i novih) Sagan stvari pjevušiti još dugo nakon prvog slušanja!

Novi riffovi, nove teme i novi “horizonti” se već otvaraju, a neke od njih očekuju vas i u Rogozu!
Studeni nikad nije zvučao toliko sanjivo – vidimo se (i slušamo) 4.11.

Vrijeme

(Subota ) 21:00 - 23:59

Lokacija

Scena Zvonimir Rogoz

Augusta Cesarca 1, Varaždin

Skip to content