Reper iz sobe

04SVI21:0023:30Reper iz sobe

Opis događaja

Rođenjem Zadranin, Ivan Grgić ili umjetničkim imenom Reper iz Sobe djetinjstvo je proveo u Biogradu na Moru. U vrijeme studija u Zagrebu otkriva glazbu Djanga Reinhardta, koja mu postaje najveća inspiracija, a ujedno i najvažniji dio edukacije. Nakon završetka studija Ekonomije 2008. godine formira svoj prvi bend zajedno sa kolegama, danas kvintet znan pod imenom Gadjo Manouche. Sastav izvodi autentični jazz manouche i uglavnom kompozicije dobro poznate poznavateljima žanra. Sa navedenim sastavom nastupa kao solist uz Dubrovački Simfonijski Orkestar u nekoliko navrata, a surađivao je i sa Sašom Antićem, Nenom Belanom, Banana Zvuk, Zvonimirom Dusperom Dusom, Gunhild Carling, Joscho Stephan, itd. Paralelno razvija i interese prema funk, soul i različitim stilovima jazz glazbe, uglavnom instrumentalnog karaktera.

Početkom 2018., pod umjetničkim imenom Reper iz Sobe, izbacuje svoj prvi singl u maniri vokalno instrumentalnog funky hip hop crossovera, a izdaje ga kuća Menart. Debitantski album pod nazivom Vanka izlazi u siječnju 2020., a isti biva nominiran za Porina u 2021. u kategoriji za hip hop album godine.

Band uz Repera čine Nikola Šantek, klavijature, Davor Doležal, gitara, Mario Torbica, bas gitara, Emir Čovran, bubnjevi, te kao povremeni gost trubač Zvonimir Bajević.

Vrijeme

(Četvrtak) 21:00 - 23:30

Lokacija

Scena Zvonimir Rogoz

Augusta Cesarca 1, Varaždin

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim. Više na stranici Izjava o kolačićima

Skip to content