Domagoj Rogina: Vrtlog

11LIS(LIS 11)19:0024PRO(PRO 24)17:00Domagoj Rogina: Vrtlog

Opis događaja

        U sklopu Srijede u Muzeju 11. listopada u 19 sati u Gradskom muzeju Varaždin otvara se izložba pod nazivom Vrtlog akademskog slikara Domagoja Rogine. Domagoj Rogina jedan je od najistaknutijih hrvatskih likovnih umjetnika mlađe generacije, koji se prvi put u svom rodnom gradu predstavlja velikom samostalnom izložbom, postavljenom u reprezentativnom prostoru na katu palače Sermage / Galeriji umjetnina GMV-a. Izložba objedinjava pet tematskih ciklusa pod nazivima Monoliti, Autoportreti, Mrtve prirode ili Ciklus iz sjene, Morski psi i Krajolici, nastalih u razdoblju od 2018. do 2023. godine. Autorica stručne koncepcije je viša kustosica u GMV-u Elizabeta Igrec.

        Od stjecanja diplome na ALU u Zagrebu 2017. godine do danas Rogina stvara svoj vlastiti likovni izraz prožet tradicijskim slikarskim vrijednostima, izvorne i iskonske imaginacije i fascinacije te snažnoga interpretativnog naboja. U posljednjih deset godina nametnuo se kao slikar koji kroz zagasite namaze boja raslojava teksturu slikarske površine i stvara atmosferične prizvuke bezvremenskih prizora.

        Domagoj Rogina (1989., Varaždin) diplomirao je 2017. slikarstvo u klasi prof. Damira Sokića na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Dosad je izlagao na tridesetak skupnih i sedam samostalnih izložbi. Boravio je na rezidenciji u Belgiji 2015. i likovnoj koloniji Počitelj u BiH 2019. godine. Od 2018. godine radi kao profesor likovne i tehničke kulture u Centru za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ u Zagrebu. Kvaliteta njegova likovnog stvaralaštva potvrđena je i prestižnom Nagradom za mladog umjetnika, koju mu je ove godine dodijelilo Hrvatsko društvo likovnih umjetnika.

        Izložba Domagoja Rogine za razgled je postavljena do 24. prosinca ove godine.

Vrijeme

Listopad 11 (Srijeda) 19:00 - Prosinac 24 (Nedjelja) 17:00

Organizator

Gradski muzej Varaždin

Galerija
Palača Sermage Trg Miljenka Stančića 3

Learn More

Skip to content