Od 21. do 23. listopada 2021. u Varaždinu će se održati deseto izdanje MOP festivala multimedije. Jubilarno izdanje MOP-a predstavili su danas Fran Mubrin, predsjednik Udruga MOP Sveučilišta Sjever, zatim Robert Geček, pročelnik odjela Multimedije na Sveučilištu Sjever te Nikola Jozić, predavač pri Sveučilištu Sjever.

– Već deset godina podržavamo ovu inicijativu te pokušavamo pomoći našim bivšim i sadašnjim studentima. Imali smo rekordni upis na multimediju ove godine, studij je vrlo atraktivan i dolaze nam ljudi iz cijele Hrvatske. Kreativna industrija u Varaždinu se svakim danom sve više proširuje i drago nam je da se studenti priključuju u organizacije kao što je MOP. Nikola Jozić vodit će gaming turnir i nadam se da će se održati i u budućnosti – uvodno je rekao Geček.

‘Pokazali smo da je inicijativa ovakvog festivala bila potrebna’

Začetnik festivala naglasio je što možemo očekivati na 10. izdanju te kako će oživjeti grad na nekoliko dana.

– MOP se ne može usporediti s festivalima svjetskog i nekog regionalnog karaktera po veličini i brojkama, ali što se tiče sadržaja i onoga što on donosi zajednici i pojedincima, definitivno je al pari sa sličnim festivalima. U nekim pogledima networkinga i povećanjem potencijala je ispred vremena. Kada smo krenuli prije 10 godina, teme kojima smo se bavili bile su budućnost, a sada su sadašnjost što je pokazatelj da je takva inicijativa bila potrebna – kazao je Fran Mubrin te dodao:

– Ovogodišnji program slavi digitalni barok. Teme su različite, počevši od pretprograma koji počinje u ponedjeljak. Glavni dio programa počinje 21. listopada. Otvorenje je u P4 Centru za mlade – najavio je Mubrin.

Dronovi, gaming i ‘kultura u fokusu’

Predavač Jozić najavio je turnir i druženje uz predavanja o gaming kulturi u P4.

– Gaming na Sjeveru je ideja koja se rodila prije godinu dana. Okupljamo studente sa Sjevera koji vide interes i zabavu u gamingu. Ta grupa je rasla do danas na 140 članova. Među nama ima boljih i lošijih gamera, a ove godine posebna mi je čast da smo oformili prvu sveučilišnu ekipu koja se ide natjecati na prvi sveučilišni e-turnir u Hrvatskoj. Pozivamo sve zainteresirane za gaming i mobilni gaming da se podruže s nama, odigraju turnir, bit će panel rasprava, kratka predavanja i gledanje turnira – kazao je Jozić.

Tako će se u baroknom gradu na jednom mjestu okupiti dizajneri i umjetnici, studenti i predavači, glazbenici te ostali stvaraoci i kreativci kojima je digitalni medij neizostavni alat u svakodnevnom životu, ali i svi zainteresirani za multimediju i digitalnu kulturu.

Organizator festivala je Udruga MOP Sveučilište Sjever, uz podršku i pokroviteljstvo Grada Varaždina i SC Varaždin. Partneri festivala su Kino Gaj/POU, P4 – Centar za mlade i nezavisnu kulturu, Goethe-Institut, Alpha-M, Gradski muzej Varaždin, Hrvatski filmski savez i Kino Tuškanac, VANIMA, Caffe bar Elephant te udruge iz P4.

PROGRAM 10. MOP FESTIVALA

Facebook event 10. MOP festivala

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim. Više na stranici Izjava o kolačićima

Skip to content