Festival varaždinskih dvorišta 2021

Najvrućija festivalska sezona u Varaždinu – gradu festivala je, naravno, ljeto. Prvi vikend u srpnju već je šestu godinu rezerviran za jedinstveni i uzbudljivi Festival varaždinskih dvorišta. Festival dvorišta nastavlja se na već započeto, programski iznimno bogato Ljeto u Varaždinu a raznoliki popis ljetnih kulturno-turističkih događanja kulminirat će Špancirfestom. Iako varaždinski festivali svake godine privlače sve veću pažnju posjetitelja iz sve šireg kruga, 2021. će biti posebna godina u kojoj svi želimo nadoknaditi, ako već ne vrijeme, onda barem iskustva i doživljaje koje smo silom prilika morali propustiti.


Festival varaždinskih dvorišta stoga na neki način simbolizira novi početak, povratak sigurnog, ali opuštenog uživanja u životu, kulturi, glazbi, gastronomiji, društvu prijatelja i putovanjima, koje će ovo ljeto pretvoriti u zaista nezaboravno.


Festival varaždinskih dvorišta osmišljen je i pokrenut kako bi se bogata turistička i kulturna ponuda Varaždina i njegove obnovljene i uređene povijesne jezgre dodatno oplemenila, a posjetiteljima otkrilo inače skrivene kutke i identitet grada. Centar Varaždina živo je tkivo, koje iza raznobojnih i velikih „haustorskih“ vrata skriva lijepe, intimne i često potpuno privatne prostore koje Festival varaždinskih dvorišta širom otvara i ispunjava raznovrsnim sadržajima i programima.


U ukupno 14 dvorišta i haustora prve će srpanjske subote u Varaždinu biti glazbe, predstava, umjetnosti, kreativnih radionica, povijesti, gastronomskih delicija, predavanja, mode, dizajna i brojnih drugih zanimljivih, urbanih sadržaja osmišljenih i pripremljenih da posjetitelje zabave, zaintrigiraju i potaknu na istraživanje svega što veliki i bogati duh Varaždina čini toliko posebnim i voljenim.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim. Više na stranici Izjava o kolačićima

Skip to content