Glazbene subote: Doživite popularnu glazbu na orguljama u katedrali

Mini koncerti na orguljama u varaždinskoj katedrali, koji se održavaju u sklopu Glazbenih subota, pravi su glazbeni doživljaj i to ne samo za ljubitelje klasične glazbe. Poznati varaždinski orguljaš Višeslav Jaklin tradicionalno izvodi popularnu glazbu poput glazbenih tema iz Indiana Jonesa i Fantoma u operi ili himne Lige prvaka, te druge svima poznate melodija koje su na prvu nespojive s veličanstvenim zvukom orgulja.

Ovo je jedinstvena prilika da čujete kako popularna glazba zvuči u kombinaciji s bogatim i melodičnim zvukom orgulja i to u jednoj od najznačajnijih sakralnih građevina u Varaždinu čija akustika pojačava
cijeli doživljaj. Sutra prijepodne nemojte propustiti priliku i od 11:30 uživajte u Jaklinovoj izvedbi koja vas neće ostaviti ravnodušnima.

Ove subote od 10 sati na glazbenoj kamperici na Korzu svirat će Patrik Zamuda, a od 19:30 polaznici Glazbene klinike. S balkona Županijske palače od 10:30 svirat će Matavulj & Resnik, a od 11:00 sati s balkona palače Sermage Potočnik & Šenjug.

Glazbene subote prepoznatljiv su program koji organizira Turistička zajednica grada Varaždina, a promoviraju lokalnu glazbenu scenu i daju dodatnu prepoznatljivost Varaždinu kao prvom hrvatskom UNESCO-vom gradu glazbe.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim. Više na stranici Izjava o kolačićima

Skip to content