Letak Ljeta u Varaždinu 2022. – preuzmi

Ljeto u Varaždinu nije samo godišnje doba, ono je bogati, šareni mozaik kulturnih, umjetničkih i zabavnih programa i sadržaja koji večeri, a posebice vikende, u Varaždinu čine sjajnim mjestom za izlet i druženje.

Ljeto u Varaždinu već je godinama sinonim za raskošni niz događanja čiju brojnost i raznolikost nadmašuje samo Špancirfest, kojemu „ljeto“ služi kao svojevrsna uvertira.

Iako je „ljeto“ osmišljeno da praktički svaki dan toplog godišnjeg doba učini događajem, njegovo veličanstvo „vikend“ ipak zauzima posebnu važnost. Varaždin je popularno i uspješno turističko odredište, a vikend-šušur sve više i više nadopunjavaju posjetitelji iz cijele Hrvatske, ali i regije pa je i logično da smo vikend programe osmislili i kreirali i s njima u vidu – kako bi još bolje upoznali Varaždin, zabavili se, u Varaždin se poželjeli vratiti i o Varaždinu pričali svojim prijateljima.

Subota u Varaždinu je novi, svojevrsni brend koji obuhvaća programe i događanja koja su osmišljena i organizirana upravo kako bi vikendi bili još sadržajniji i zanimljiviji. Uz popularnu glazbu na balkonima palače Sermage i Županijske palače te glazbenu kampericu na Korzu u prijepodnevnim i večernjim satima, „subota“ obuhvaća i besplatna tematska vođenja Društva turističkih vodiča i pratitelja grada Varaždina koji će u razdoblju od 4.6.-6.8. svake subote, s polaskom ispred Gradske vijećnice u 10 sati, organizirati tematske ture za sve koji žele saznati razne zanimljivosti i legende o Varaždinu.

Subota je poznata i po smjeni straže popularnih varaždinskih Purgara, koja kreće od 11 sati a završava u podne, pucnjem iz topa ispred Starog grada, a subotnja novost bit će prezentacije i radionice tradicijskih obrta na Trgu tradicijskih obrta, koje će se održavati sve do 13.8. Novost su i iznimni mini koncerti Višeslava Jaklina koji će na orguljama raskošne varaždinske katedrale svirati popularne glazbene teme i to 18. i 25.6.; 9.7. te 6. i 13.8. Za sve zainteresirane, navedeni su programi besplatni.

Detaljan program Ljeta u Varaždinu možete vidjeti OVDJE ili preuzeti letak u PDF formatu ili tiskanom obliku u Turističkoj zajednici grada Varaždina.

P R O G R A M:

Petak 12.8.

21:00 Simon M vs. Matija Burek on drumms @ Trg M. Stančića

Subota 13.8.

10:00 Prezentacija i radionica tradicijskog obrta: Izrada licitara @ Trg tradicijskih obrta

11:00 Smjena straže Varaždinske građanske garde @ ispred Gradske vijećnice

12:00 Pucanj iz topa – Varaždinska građanska garda @ ispred Starog grada

12:30 Popularna glazba na orguljama @ Varaždinska katedrala

One Response

Comments are closed.