Otvorene prijave za godišnju nagradu Čovjek – ključ uspjeha u turizmu

Kao i svake godine, Turistička zajednica grada Varaždina poziva strukovne udruge, udruženja i tvrtke da za turističkog djelatnika godine kandidiraju djelatnike iz uslužnih i ostalih s turizmom povezanih djelatnosti.

Ključ uspjeha u svemu, a posebice u turizmu je čovjek. Kulturne, prirodne i gastronomske atrakcije temelj su privlačnosti destinacije, ali ono što destinaciju čini uspješnom, nisu samo njezine „vanjske“ ljepote već duh, atmosfera i emocije koje ona prenosi na goste i zbog čega joj se gosti vraćaju ili ju preporučuju svojim krugovima prijatelja i poznanika. 

Prvi i posljednji dojam o nekoj destinaciji ostavljaju ljudi i to ne samo turistički djelatnici već sve osobe s kojima posjetitelj dolazi u kontakt, bilo da se radi o zaposlenicima u smještajnom objektu, restoranu, kafiću, turističkim informatorima i vodičima, ali i vozačima taksija,  službenicima, ljudima koji rade u trgovinama ili ih turisti na ulici pitaju za smjer. Svi oni sudjeluju u stvaranju osjećaja dobrodošlice, sigurnosti i ugode kod gostiju i svi su oni zaslužni za uspjeh destinacije. Stoga nagrada „Čovjek – ključ uspjeha u turizmu“ ima zaista veliku važnost jer skreće pažnju na najvažniji resurs i najvažniju vrijednost u turizmu, a to je – ljudskost. 

Statistički podaci iz sustava eVisitor ove godine za grad Varaždin do 1. prosinca pokazuju povećanje od 43 % u dolascima te 58 % u noćenjima u odnosu na 2020. godinu. Ti ohrabrujući podaci rezultat su rada svih djelatnika iz svih djelatnosti povezanih s turizmom. 

Stoga Turistička zajednica grada Varaždina, u sklopu akcije Čovjek – ključ uspjeha u turizmu, poziva strukovne udruge, udruženja i  tvrtke da kandidiraju po jednog djelatnika s područja svoje djelatnosti za turističkog djelatnika godine, a iz sljedećih kategorija: 

agencijski djelatnik/ica, djelatnik/ica prodaje i marketinga u turizmu, turistički animator/ica, turistički vodič, recepcijski djelatnik/ica, konobar/ica, kuhar/ica, djelatnik/ica hotelskog domaćinstva, privatni iznajmljivač, policijski službenik/ica, djelatnik/ica u hortikulturnom uređenju, djelatnik/ica na poslovima čišćenja i održavanja javnih površina, te vatrogasac. 

Obrazac za prijavu možete preuzeti OVDJE.

Ispunjeni obrazac se šalje elektroničkom poštom na adresu: info@tourism-varazdin.hr

Kandidature se zaprimaju do petka 10. prosinca 2021. godine. 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim. Više na stranici Izjava o kolačićima

Skip to content