Špancirfest odabran kao jedan od sudionika projekta glazbene razmjene – “Most”

Špancirfest nije samo najveći i najvrjedniji varaždinski turistički brend, on je u više od dva desetljeća postojanja postao prepoznatljiv i važan subjekt međunarodne kulturne razmjene. Najnovija potvrda tog statusa je i uključivanje festivala u projekt „MOST“, sufinanciran kroz program Europske unije „Kreativna Europa“.

Varaždinski Špancirfest odabran je kao jedan od 20 festivala na natječaju „Festival Exchange“ u sklopu projekta MOST, financiranog iz programa Kreativna Europa. Tema projekta je povezivanje glazbenog „world music“ tržišta Balkana i ostatka Europe i to kroz suradnju umjetnika, menadžera, manifestacija (festivala), ali i institucija.

Već prva aktivnost u sklopu projekta održana je proteklog vikenda u Budimpešti, gdje je u sklopu Budapest Ritmo festivala, manifestacije koja festivalskom tržištu predstavlja pomno odabrane izvođače, izložbene koncerte i još mnogo toga, a služi povezivanju festivala, producenata, menadžera i samih izvođača, Dorotea Solomun, voditeljica EU projekata Turističke zajednice grada Varaždina predstavila Špancirfest i njegovu raznolikost, bogatstvo i utjecaj.

S predstavnicima drugih izabranih europskih festivala dogovorene su nove suradnje na razvoju kulturnih projekata, pa će tako već krajem srpnja predstavnici Turističke zajednice grada Varaždina posjetiti Trefpunt festival u belgijskom Ghentu, a predstavnici tog utjecajnog belgijskog festivala će krajem kolovoza biti gosti na Špancirfestu. Ideja te suradnje, kreirane kroz MOST je realizacija razmjene glazbenika pa će tako pred belgijskom publikom na Trefpuntu nastupiti jedan hrvatski, a na Špancirfestu jedan belgijski „world music“ izvođač.

Svi troškovi vezani uz navedene aktivnosti su financirani iz proračuna projekta MOST.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim. Više na stranici Izjava o kolačićima

Skip to content