Varaždin predstavljen uoči ždrijeba za Svjetsko rukometno prvenstvo 

Uoči svečanog ždrijeba za Svjetsko prvenstvo za rukometaše koje će 2025. godine biti održano u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj, ispred Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu održano je predstavljanje gradova domaćina, među kojima je i Varaždin. U svom izložbenom prostoru Turistička zajednica grada Varaždina kroz promotivne materijale, VR naočale i gastro delicije istaknula je posebnosti Varaždina. Doživljaj Varaždina kao prvog hrvatskog UNESCO-vog grada glazbe upotpunila je glazbena kamperica koja je izazvala veliku pozornost okupljenih i završila ovjekovječena na brojnim fotografijama. Također, od lokalnih specijaliteta najveći je interes vladao za nadaleko poznatim Varaždinskim klipičima koji su nestali u trenu. Mnogi su zahvaljujući VR naočalama virtualno doživjeli najveći i najpopularniji ulični festival u Hrvatskoj- Špancirfest i najavili svoj dolazak na ovogodišnje 26. izdanje festivala od 23. kolovoza do 1. rujna.

Varaždin će u siječnju iduće godine okupiti brojne ljubitelje rukometa, pogotovo iz Mađarske i Sjeverne Makedonije koje uz Nizozemsku i Gvineju čine skupinu D kojoj će domaćin biti Varaždin.  

Osim Varaždina, gradovi domaćini hrvatskog dijela prvenstva su još Zagreb i Poreč, a u Varaždinu i Zagrebu bit će igrane i utakmice drugog dijela grupne faze natjecanja.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim. Više na stranici Izjava o kolačićima

Skip to content