Ovogodišnji 16. Trash Film Festival, festival niskobuđetnih filmova održava se od 8. do 11. 9. 2021. godine u COVID-19 ozračju. Veliki Trash spektakli čuvaju se za neka bolja vremena, no unatoč tome, ovogodišnji Festival pun je iznenađenja, dobre zabave i odličnih filmova. Na natječaj je ove godine pristiglo više od 1600 filmova što dokazuje da interes za snimanje ovakve vrste filmova ne jenjava, a njih 54 ušlo je u konkurenciju, odnosno u borbu za prestižne filmske nagrde  – Zlatne Motorke.

Sve projekcije su u kinu Gaj i to u četvrtak i petak od 17:00 do 21:00 sat, a u subotu od 16:30 do 18:30. Nakon zadnje projekcije slijedi svečana dodjela Zlatnih Motorki najboljim filmskim ostvarenjima, koje je odabrao stručni žiri u sastavu Ante Tomić, Irena Ščurić i Dario Harjaček, također u kinu Gaj.

Popratni program je i ove godine izuzetno zanimljiv. U četvrtak u caffe baru Elephant održava se tradicionalni filmski kviz kojeg vodi mag kvizova u Hrvata – Mario Kovač, nakon čega slijedi stručni skup vezan za temu Festivala a to je “sapunice”.
Da li su sapunice odmor za mozak, igrokaz s političkom pozadinom ili top izvozni proizvod reći će prof. dr. sc. Tomislav Pletenac redoviti profesor Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba, predsjednik zagrebačkog ogranka udruge Trash i Dario Harjaček, profesor povijesti umjetnosti i komparativne književnosti, književnik i redatelj, obojica Varaždinci s privremenom adresom u Zagrebu.

Petak i subota rezervirani su za koncerte na otvorenom, u caffe baru Elephant. U petak nas zabavlja band One Dread iz Zagreba dok su u subotu na večer s početkom u 21:00 sat na rasporedu domaće snage: Vrulja i Fakin’ Lajsne.

Na otvorenju 16. Trash Film Festivala u srijedu u Uskoj ulici u 17:30 sati na varaždinski Walk of Fame postaviti će se ploča hrvatskoj umjetnici, Varaždinki gđi Smiljki Bencet Jagarić te time obilježiti njezino stvaralaštvo.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim. Više na stranici Izjava o kolačićima

Skip to content