52. Varaždinske barokne večeri i Total baroque

U petak 23. rujna 2022. počinju 52. Varaždinske barokne večeri, najstariji, najslavniji i najvažniji hrvatski festival klasične glazbe. Barokne večeri prati i Total Baroque, bogati i zanimljivi popratni festival koji ih povezuje s širokom publikom.

52. Varaždinske barokne večeri

Varaždinske barokne večeri središnje su kulturno-turističko događanje rane jeseni. Ovaj dugovječni i ugledni festival posvećen je baroknoj glazbi – zlatnom razdoblju u kojem su stvarala neka od najvećih skladateljskih imena svih vremena. Dvotjedni festival donosi raskošni program od tridesetak koncerata koji se održavaju na autentičnim povijesnim lokacijama u samom Varaždinu i njegovoj okolici: crkvama, dvorcima i palačama.

Zemlja partner ovogodišnjih Varaždinskih baroknih večeri je Republika Irska.

Program 52. Varaždinskih baroknih večeri i sve pojedinosti o izvođačima, lokacijama i zanimljivostima ovogodišnjeg izdanja, možete pronaći na web stranicama VBV-a – www.vbv.hr ili ga preuzeti OVDJE.

Total Baroque u znaku Irske

Usporedno s glavnim festivalskim programom Varaždinskih baroknih večeri, održava se i popularni „Total baroque“; pravi popratni festival koji donosi cijeli niz raznovrsnih događanja tematski povezanih ne samo s barokom, već i glazbenom, ali i gastronomskom kulturom zemlje partnera Baroknih večeri.

Zemlja partner ovogodišnjeg varaždinskog baroknog festivala je Republika Irska pa i službeni, ali i „Total baroque“ program sadrži pregršt izvođača i atrakcija s irskim potpisom.

Posebna atrakcija bit će „Irish corner“ na Kapucinskom trgu koji će punih deset dana, od 23. rujna do 2. listopada, biti ispunjen zvucima, ritmovima, okusima i mirisima „smaragdnog otoka“.

Ritmovi Irske:
23.9. / 21.00 / BoomCha U2 Tribute Band Croatia
24.9. / 21.00 / Comhaltas Ceoltóirí Éireann – Traditional Irish dance&music
25.9. / 20.00 / Crna kronika & Baroque ‘n’ Roll
30.9. / 21.00 / Belfast Food
1.10. / 21.00 / Tri Fir
2.10. / 17.00 / Irish rhythms

Okusi Irske:
24.9. / od 17.00 / Traditional Irish food by chef Stephen Breslin
30.9. i 1.10. / od 17.00 / Traditional Irish food by chef Kathy Evans

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim. Više na stranici Izjava o kolačićima

Skip to content