EYE Varaždin: Postani domaćin mladima iz cijele Europe tijekom Europskog događaja za mlade

Europski događaj za mlade ili EYE Varaždin jedan je od najvažnijih događaja za mlade u Europi koji će 25. i 26. studenog ove godine biti održan upravo u Varaždinu! Ovim putem pozivamo Varaždinke i Varaždince da otvore vrata svojih domova i ponude smještaj na tri dana mladima iz Hrvatske i Europe.

Što je EYE Varaždin?

Udruga mladih V.U.K. i P4 – centar za mlade i nezavisnu kulturu s partnerskim organizacijama Mrežom mladih Hrvatske i Savezom izviđača Hrvatske su u konkurenciji 27 europskih država članica, dobili bespovratna sredstva Europskog parlamenta za organizaciju EYE-a Varaždin. Riječ je događaju koji se svake druge godine održava u Strasbourgu, no u povodu Europske godine mladih, Europski je parlament dodijelio domaćinstvo dvama europskim gradovima: španjolskom Santanderu i Varaždinu!

EYE Varaždin bit će održan 25. i 26. studenog u Areni Varaždin, a tijekom dva dana predviđen je boravak više od 1000 mladih iz cijele Hrvatske i Europe.

Varaždinski organizatori mladim će sudionicima ponuditi niz aktivnosti i rasprava, interaktivnih radionica, predstava, kreativnih, zabavnih i poučnih programa vezanih za najinovativnije prakse u zelenoj i digitalnoj tranziciji, aktivno građanstvo, promicanje europskih vrijednosti i politika za mlade na svim relevantnim područjima politike Europske unije. Osim radioničkog dijela programa na kojem mogu sudjelovati samo prijavljeni mladi, organizatori planiraju i jak umjetničko-zabavni program na koji su pozvani svi Varaždinci
i zainteresirana javnost. EYE Varaždin sufinancira i suorganizira Europski parlament, a potporu je iskazao i Grad Varaždin te Turistička zajednica Grada Varaždina.

Traži se kauč viška u domovima Varaždinki i Varaždinaca

Varaždinsko gostoprimstvo nadaleko je poznato, a mladi gosti iz cijele Hrvatske i Europe najbolje će upoznati Varaždin i njegov karakter družeći se i boraveći kod lokalaca! Nemjerljiva je vrijednost kad Varaždinac ili Varaždinka svojeg gosta ili gošću uputi u kafić s najboljom kavom, skrene pozornost na dobar restoran ili skriveni dio grada poznat samo lokalcima.

Budući da će u Varaždinu tijekom EYE-a Varaždin boraviti velik broj mladih osoba, već sad su popunjeni svi smještajni kapaciteti u gradu! Zbog toga organizatorima treba dodatna pomoć Varaždinaca i Varaždinki koji su mladim gostima zainteresirani i spremni ponuditi besplatan smještaj na kauču ili dodatnom ležaju u svom domu. Program EYE-a Varaždin odvijat će se od prijepodnevnih do večernjih sati pa će kontakt s mladim gostima biti minimalan, no od osoba i obitelji koji su spremni otvoriti svoj dom, organizatori obećavaju posebno iskustvo i nezaboravno prijateljstvo s mladim gostima. Tko zna, možda će nekome zatrebati pomoć ili smještaj u stranoj državi ili drugom gradu.

Ispunjavanjem obrasca prijavljuješ svoj stan/kuću/smještaj i sebe kao domaćina_cu za EYE Varaždin couchsurfere.

Obrazac: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfdQFVZoA4PDlxBZHIZmR8LBb9nwAssni2UwMfh4MhduTJJpw/viewform

Za dodatna pitanja ili informacije javi se na: info@pecetri.com

[EYE VŽ COUCHSURFING]

Varaždin je 25. i 26.11. domaćin najvećeg i najvažnijeg europskog događaja za mlade EYE-a Varaždin!

U našem gradu boravit će oko 600 mladih iz cijele Hrvatske i Europe koji će u 2 dana sudjelovati na 30-ak različitih programa u Areni Varaždin.

Već sad su svi smještajni kapaciteti u gradu u tom razdoblju popunjeni pa su organizatori napravili obrazac za tzv. EYE VŽ Couchsurfing uz koji pozivaju varaždinske obitelji – one koje se žele uključiti – da budu domaćini i ponude besplatan ležaj/krevet/kauč u svojem domu i pokažu što je to varaždinsko gostoprimstvo.

EYE Varaždin organiziraju Udruga mladih VUK i P4 uz potporu Europskog parlamenta, a partneri na projektu su i Mreža mladih Hrvatske, Savez izviđača Hrvatske, Grad Varaždin i Turistička zajednica Grada Varaždina.

Obrazac za prijavu domaćinstva je dostupan na www.pecetri.com.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim. Više na stranici Izjava o kolačićima

Skip to content