OD SKICE DO ŠPICE - 15 GODINA STUDIJA DIZAJNA OBUĆE U VARAŽDINU

27TRA(TRA 27)10:0019LIP(LIP 19)10:00OD SKICE DO ŠPICE - 15 GODINA STUDIJA DIZAJNA OBUĆE U VARAŽDINU

Opis događaja

Nakon nedavno zatvorene izložbe Šošteraj, koja je pobudila velik interes publike, osobito školaraca koji su je imali prilike pobliže upoznati kroz edukacijske radionice o povijesti postolarstva i dizajna obuće, suradnja Gradskog muzeja Varaždin i Studijske jedinice Varaždin Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu nastavlja se kroz još jednu izložbu na temu obuće.

Riječ je o izložbi pod nazivom Od skice do špice, priređenoj u povodu 15. obljetnice djelovanja preddiplomskoga stručnog studija Dizajn obuće u Varaždinu, koja se u sklopu Srijede u Muzeju u varaždinskome Starom gradu otvara 27. travnja.

Kao i Šošteraj, i ovaj izložbeni projekt realiziran je kroz suradnju Jelene Rančić, kustosice u GMV-u, i dr. sc. Suzane Kutnjak-Mravlinčić, više predavačice i mentorice na TTF-u.

Dizajn obuće smjer je koji se od 2007. godine provodi u Studijskoj jedinici Varaždin TTF-a, a dosad ga je završilo ukupno 80 studenata.
Kroz izložbu i radove bivših studenata prezentirat će se kreativni dio programa i razvoj vještina dizajniranja obuće, korak po korak, od skice do špice.

U podrumu Staroga grada posjetitelji će moći vidjeti radove bivših studenata, od prvih, često i nevještih skica, replika povijesnih modela i kožnate galanterije pa do završnih radova, pravih dizajnerskih modela štikli, čizama, elegantnih muških cipela, radne obuće ili tenisica, nastalih tijekom stručne prakse u suradnji s tvornicama obuće u široj varaždinskoj okolici.

Izložba se otvara u 19 sati, a za razgled je postavljena do 19. 6. 2022. godine.

Vrijeme

Travanj 27 (Srijeda) 10:00 - Lipanj 19 (Nedjelja) 10:00

Organizator

Gradski muzej Varaždin

Galerija
Palača Sermage Trg Miljenka Stančića 3

Learn More

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim. Više na stranici Izjava o kolačićima

Skip to content