Najposjećenije izdanje Festivala varaždinskih dvorišta

Proteklog su vikenda skrivene lokacije grada otvorili svoja vrata u sklopu Festivala varaždinskih dvorišta. Tom je prigodom čak 16 predivnih dvorišta sudjelovalo u najintimniji varaždinskom festivalu, a posjećenost je premašila sva očekivanja organizatora!


Festival varaždinskih dvorišta u organizaciji Turističke zajednice grada Varaždina jednom godišnje zainteresiranim posjetiteljima pruža jedinstvenu mogućnosti te otvara vrata privatnih i javnih dvorišta koja tom prilikom otkrivaju brojne dobro čuvane tajne. Mnogobrojni posjetitelji uživali su u prekrasno uređenim prostorima koji su bili ispunjeni raznovrsnim sadržajima poput glazbe, plesa, tradicijskih obrta, druženja s piscima i kreativcima, radionicama i buvljacima koji su pružili nezaboravnu zabavu i druženje.


Zainteresirani su uživali u otkrivanju gline i ikebana, a sve generacije plesale su s KLIKER ekipom i plesnom sekcijom P4. Prisustvovali su modnoj reviji, upoznavali tradiciju na prezentacijama Centra tradicijske kulture, uživali u sajmu vinila i gramofona, družili se s malim kreativcima i likovnjacima, ali i uživali u dvorištu uršulinki kao i u prezentaciji tekstilnih proizvoda. Jedno je dvorište povezalo Purgare i njihove dame, šahiste i čipkarice, a svoja vrata otvorio je Centar za posjetitelje koji se nalazi u podrumu Varaždinske županije. Posebno se istaknula zelena oaza u Franjevačkom dvorištu gdje su zainteresirani učili tajne urbanog vrtlarenja dok su ulicama grada ponosno šetale zadovoljne polaznice s predivnim
cvjetnim vjenčićima. Po prvi se puta u sklopu festivala predstavila Glazbena škola u Varaždinu čiji je atrij ugostio koncerte posvećene varaždinskom glazbenom virtuozu Ivanu Padovcu, a spektakularnim koncertom učenika Glazbene škole u Varaždinu i Varaždinskim komornim orkestrom završen je ovogodišnji Festival varaždinskih dvorišta na oduševljenje mnogih.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim. Više na stranici Izjava o kolačićima

Skip to content