Noć muzeja 2022 u Varaždinu

Već tradicionalna manifestacija Noć muzeja ove godine pod nazivom Muzeji – između stvarnog i digitalnog, u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva, održati će se ovog petka 28. siječnja 2022. godine. 2022. godine održat će se sedamnaesta po redu Noć muzeja, a manifestacija je započela 2005. godine s nekolicinom zagrebačkih muzeja koja je tijekom proteklih godina prerasla u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja.

U Varaždinu ćete moći posjetiti dva muzeja – Gradski muzej Varaždin i Muzej hrvatskog vatrogastva.

Gradski muzej Varaždin

U palači Sermage biti će otvorenje izložbe 6. Bijenale slikarstva (izbor) u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika, na otvorenom prostoru s početkom u 18 sati, nakon čega će izložba biti besplatno otvorena za razgled do 20 sati.

Digitalni programi Gradskog muzeja Varaždin možete pratiti na YouTube kanalu GMV-a, od 18 do 24 sata.

Više informacija OVDJE.

Muzej hrvatskog vatrogastva

Program počinje u Kinu Gaj projekcijom dokumentarnog filma „Zovi 193“ redateljice Marijane Podgorelec povodom 145. obljetnice Hrvatske vatrogasne zajednice. Planirano je predstavljanje izdanja Hrvatske vatrogasne zajednice: monografije „145 godina Hrvatske vatrogasne zajednice“ i edukativne knjižice za djecu „Vatrogasci: Što? Kako? Zašto?“. Za najmlađe je planirana radionica koja će ih na zabavan način upoznati s vatrogastvom, a za sve one koji nisu još bili u mogućnosti posjetiti Muzej hrvatskog vatrogastva, s njegovim će se postavom moći upoznati putem virtualne šetnje po Muzeju.

Više informacija OVDJE.

Tko sve još sudjeluje u manifestaciji Noć muzeja možete vidjeti na web stranici https://nocmuzeja.hr/

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim. Više na stranici Izjava o kolačićima

Skip to content