Jučer i prekjučer Varaždinska županija i Varaždin bili su domaćini prvog „tajnog izleta“ kojeg su, na inicijativu fotografa i influencera Domagoja Severa, organizirale Turističke zajednice Varaždinske županije i grada Varaždina.

„Tajni izlet“ uzbudljiv je turističko-promotivni koncept koji na njima nepoznatu destinaciju dovodi najpoznatije i najutjecajnije hrvatske blogere, turističke novinare odnosno gastro influencere kako bi im, u intenzivnom i raznolikom programu, pokazao ljepote, atrakcije i vrhunsku gastronomiju, kojima Hrvatska „unutrašnjost“ obiluje. To što sudionici ovog tajnog Instameeta zaista putuju u nepoznato čini njihove reakcije i otvorenost prema novim iskustvima još intenzivnijima i iskrenijima što oni prenose svojim brojnim pratiteljima i obožavateljima.

Domagoj Sever, fotograf, putopisac, bloger i influencer te pokretač „tajnog izleta“ projekt je pokrenuo kako bi pomogao promovirati iznimne turističke potencijale destinacija iz „unutrašnjosti“ Hrvatske te time olakšati posljedice pandemije na turističku industriju, ali istovremeno i stvoriti novu vrijednost kao zalog za budućnost.

Okupio je grupu od petnaestak medijski utjecajnih osoba: turističkih blogera, food i lifestyle blogera, instagram influencera te turističkih novinara koja, kumulativno, ima svakodnevni auditorij od milijun pratitelja, a njihove fotografije prikupljaju milijune „lajkova“ godišnje.

Oni su iz prve ruke mogli iskusiti postojeću, raznoliku i komercijalno dostupnu turističku ponudu Varaždinske županije i Varaždina te svojim pratiteljima fotografijama, snimkama, riječima i osmjesima prenijeti izravna iskustva.

Dvodnevni itinerar „tajnog izleta“ sudionike je proveo kroz zaista vrtoglav program u sklopu kojeg su tražili tartufe, paraglajdali, istraživali adrenalinske atrakcije rijeke Drave, upoznali povijesna blaga i ljepote Varaždina, uživali u Trakošćanu te iskusili vrhunsku gastro i vinsku ponudu restorana, ali i malih proizvođača.

Dio grupe bio je i proslavljeni hrvatski kuhar Mate Janković, koji je prvi put u životu paraglajdao, a svojim je pratiteljima, nakon svega što je vidio, doživio i okusio, poručio: „Svakako dođite u Varaždin!“