Ove se subote Varaždin seli na Dravu

Topla i sunčana, ali ne prevruća, subota 10. srpnja 2021. u Varaždinu će cijela biti u znaku rijeke Drave, njezinih prirodnih, zelenih i šumovitih obala te aktivnog života i zdravlja kao temelja sreće. U šumama i na nasipu oko rijeke Drave održat će se čak dvije sportsko-turističke manifestacije s cijelim nizom raznolikih, zabavnih i uzbudljivih programa povezanih s rijekom, šumom, vodom i druženjem. Drava je neizostavni dio varaždinskog identiteta, a time i turističke privlačnosti destinacije, a njezin je outdoor turistički potencijal izniman.

Give me 5! – Drava edition
Subota, 10. srpnja 2021.
od 9.00 sati kod Kupališta na Dravi
Od 9 sati ujutro, kod Kupališta na Dravi starta „Give me 5! – Drava edition“. Riječ je o novoj manifestaciji, zabavnoj, ali „drugačijoj“ biciklijadi namijenjenoj timovima roditelja s djecom predškolske i školske dobi. Biciklijada donosi avanturističke izazove time što je, da bi ju se uspješno završilo, potrebno pronaći pet punktova, na njima riješiti jednostavne sportske zadatke i time prikupiti pet pečata koji donose nagradno kupanje na dravskim bazenima. Ruta nije zadana, može se proći biciklom, trčeći ili pješice, važno je kretati se, obiteljski se zabaviti u prirodi i rashladiti se u hladu šume i svježini bazena.
Give me 5! – Drava edition ima i humanitarni karakter je će ukupni iznos prikupljen kotizacijama (20 kuna) biti doniran Plivačkom klubu za osobe s invaliditetom „Vidra“ iz Varaždina.
Online prijave su dostupne na – https://cutt.ly/omz143H, a prijaviti se možete i na samom eventu 9:00 h do 10:30 h.

Drava Big Jump 2021
Subota, 10. srpnja 2021.
od 10:00h pa do fajrunta, „Cirkovečka“
Istog će se dana, u subotu 10. srpnja 2021. na Dravi održati i, već tradicionalni, „Drava Big Jump“, događaj koji je dio velike međunarodne manifestacije („Big Jump“), a čiji je cilj upozoriti na važnost očuvanja rijeka. Drava Big Jump na vrijednost Drave i važnost njezina očuvanja već godinama podsjeća zabavnom manifestacijom koja, osim samog središnjeg događanja – velikog skoka u Dravu, donosi cijeli niz vodenih i riječnih sadržaja.
Tako će se atmosfera zagrijavati SUP down river utrkom, za koju se, zbog ograničenog broja natjecatelja, potrebno prijaviti s time da organizatori osiguravaju svu potrebnu opremu. Nakon velikog skoka, koji je na rasporedu u 13.00 sati, cjelodnevna zabava na plaži Cirkovečke nastavit će se igrama na vodi i kupanjem uz izvrsnu gastro i craft ponudu.

Time se ponovno grad povezuje s rijekom, a topla ljetna subota u Varaždin, na Dravu privlači sve brojnije posjetitelje iz cijele regije.
Drava Big Jump održava se u predivnom, prirodnom gotovo divljem ambijentu lokacije „Cirkovečka“, a satnica događanja izgleda ovako:
PROGRAM:
* 11:00 Sup down river race – prijave na office@more-adventure.com
– broj natjecatelja je orgraničen
– organizator osigurava svu opremu za natjcatelje
* 13:00 Big Jump
* 14:00 Igre na vodi
* 15:00-17:00 Ispiranje zlata

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim. Više na stranici Izjava o kolačićima

Skip to content