Varaždin priprema kandidaturu za UNESCO-ov grad glazbe

Varaždin ima velike izglede ponijeti titulu UNESCO-ovog grada glazbe. S tom je temom na inicijativnu Turističke zajednice grada Varaždina, a u suradnji sa stručnjacima iz organizacije Hangveto, u multimedijalnoj dvorani palače Herzer održan radni sastanak na kojem je cilj bio definirati najvažnije odrednice vezane uz glazbu na području grada Varaždina koje su neophodne za uspješnu prijavu na natječaj za proglašenje UNESCO-ova kreativnog grada u području glazbe. Goste i sudionike radnog sastanka pozdravili su Neven Bosilj, gradonačelnik grada Varaždina i Jelena Toth, direktorica Turističke zajednice grada Varaždina.

Poziv je objavilo Ministarstvo kulture i medija te Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO, a cilj je grad Varaždin uključiti u Mrežu kreativnih gradova u specifičnom području glazbe i jačati suradnju među gradovima koji su prepoznali kreativnost kao strateški čimbenik održivog razvoja.

Kroz partnerstvo između institucija i organizacija civilnoga društva radni je sastanak moderiran od strane predstavnika međunarodne organizacije Hangveto iz Budimpešte koji su uspješno sudjelovali u brojnim prijavama drugih europskih gradova.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim. Više na stranici Izjava o kolačićima

Skip to content