Varaždinski vodiči posjetili Institut za slavistiku Sveučilišta u Beču Putevima Vatroslava Jagića

turisticki_vodici_bec

Povodom 100. obljetnice smrti uglednog jezikoslovca Vatroslava Jagića varaždinski vodiči organizirali su studijsko putovanje u Beč te su prisustvovali predavanju o djelovanju našeg slavnog varaždinca Vatroslava Jagića. Vatroslav Jagić, rođen 1838. u Varaždinu u kojem je proveo kratak dio svoga životnog i radnog vijeka u kojem se i školovao, pa nastavio školovanje u Zagrebu. U Beču je studirao klasičnu filologiju i upravo zato vodiči su 4.11. krenuli autobusom put Beča, put Instituta za slavistiku kako bi se dodatno educirali o njegovom profesorskom i znanstvenom djelovanju. Na Institutu ih je dočekao profesor Roman Krivko, dr.sc i njegov asistent Matej Ivan Hadrović. Zanimljivo i korisno predavanje naziva „Vatroslav Jagić i Institut za slavistiku Sveučilišta u Beču“ turističke vodiče grada Varaždina dodatno je educiralo za kvalitetne interpretacije života i djelovanja velikog Jagića tijekom vođenja po našem Varaždinu, a i šire. Turistički vodiči zahvaljuju Gradu Varaždinu na sufinanciranju prijevoza i podršci u realizaciji studijskog putovanja. Ovim putem pozivamo sve Varaždinke i Varaždince da se pridruže edukativnoj šetnji i predavanju o Jagiću dana 30.11.2023. Polazna točka šetnje je autobusni kolodvor u 17 sati. Šetnjom ćemo obuhvatiti najvažnije dijelove grada vezane uz život Jagića, a šetnju završiti edukativnom pričom u našem muzeju dvorca Stari grad.

Veselimo se svima koji će se odazvati ovoj poklon šetnji turističkih vodiča te se u ovoj godini 100. obljetnice smrti prisjetiti velikana, našega Jagića.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim. Više na stranici Izjava o kolačićima

Skip to content