Poziv privatnim iznajmljivačima na radionicu u sklopu projekta „Odmori OSI“

U utorak, 12. ožujka, s početkom u 17 sati u multimedijskoj dvorani palače Herzer u Varaždinu bit će održana besplatna radionica za male privatne iznajmljivače u sklopu projekta „Odmori OSI“. Nositelj projekta je Hrvatski savez udruga za mlade i studente s invaliditetom SUMSI, a osmišljen je kako bi se osigurala pristupačnost turističkih destinacija i objekata za osobe s invaliditetom.

Pristupačni turizam omogućuje osobama s invaliditetom da sudjeluju u turističkim iskustvima na jednak način kao i ostali posjetitelji. Jednu od ključnih uloga u njegovom razvoju ima edukacija o prilagodbi smještaja za osobe s invaliditetom i pravilnom ophođenje prema turistima s invaliditetom. U sklopu projektnih aktivnosti organiziraju se edukacije za male privatne iznajmljivače, kako bi mogli svoje postojeće smještajne objekte prilagoditi gostima s invaliditetom te bolje razumjeti specifičnosti invaliditeta i pravilno pristupiti turistima s invaliditetom.

Predviđeno trajanje radionice je do 90 minuta, a voditelji i edukatori su predstavnici Saveza SUMSI- osobe s invaliditetom s dugogodišnjim iskustvom u sličnim edukacijama te predstavnici struke i institucija. Realizaciju radionice u Varaždinu, na koju su osim privatnih iznajmljivača dobrodošli svi zainteresirani, podržali su Turistička zajednica grada Varaždina i Gradski muzej Varaždin. Financijsku podršku projektu „Odmori OSI“ daje Ministarstvo turizma i sporta.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim. Više na stranici Izjava o kolačićima

Skip to content